kuzubeyi

Hikayemiz

Türkiye'ye kuzuyu sevdiren adam

1980 yılında Çorum’un Kargı ilçesinde dünyaya gelen Tuncay Devrez’in hikayesi, lezzet ve aile geleneğinin buluştuğu azim dolu bir hikaye…

Gelin hikayemizin kahramanını daha yakından tanıyalım.Asıl mesleği kuaförlük olan Tuncay Devrez’in hayatı, Bağcılar’da harabe bir ekmek fırınının önünden geçerken kurduğu hayalle değişti.
Tuncay Devrez, 12 yaşına kadar Kargı’da yaşadıktan sonra, ailesinin yanından ayrılıp hayallerinin peşinden koşarak İstanbul’a geldi. O yıllarda kuaför olma hayalini gerçekleştirmek isteyen Devrez, İstanbul’a otobüs bileti aldığında, cebinde sadece yol parasını karşılayabileceği kadar parası vardı ama hayallerini gerçeğe dönüştürebileceğine dair inancı tamdı.

DSCF2114
IMG_9119

İstanbul Bakırköy’de çırak arayan bir berber dükkanıyla görüşüp işe başladı. Bir süre kalacak yeri bile olmadığı için çalıştığı berber dükkanında kalıp, ayakları üzerinde durmaya çalışırken babasının onu bulması ile ailesinin yanına Kargı’ya döndü. Devrez, hayallerinin peşini bırakmadı ve bir süre sonra tekrar İstanbul’a döndü.
2005 yılında, 25 yaşındayken mutlu bir evlilik gerçekleştiren Tuncay Devrez, Bağcılar’da küçük bir berber dükkanı açtı. Bu süreçte Bağcılar’da gördüğü harabe bir ekmek fırını dükkanı, ona bambaşka bir dünyanın kapılarını araladı. Burada köy ekmeği, keşkek ve kuzu yapmayı düşünen Tuncay Devrez, bacanağıyla dükkanı kiralayıp 2006’da bu işe girdi.


Bacanak ismi verilen bu restoran kısa sürede büyük bir başarı elde etti ve 6 ay içinde günlük 12 kuzunun satışı yapılmaya başlandı. Tuncay Devrez, 11 masalı küçük bir yer olmasına rağmen, kapısında insanların sırada beklediği Bacanak’tan ortağı ile anlaşamaması nedeniyle ayrıldı. Devrez’in yokluğu ile iflas eden Bacanak’ın yerine başka bir restoran açıldı.

Tuncay Devrez’in bu restoranın önünden geçtiği bir gün, restoranın yeni sahipleri Devrez’e restoranı yürütemediklerini, kendisinin restoranı almasını istediklerini söyledi. O an için böyle bir maddi gücü bulunmayan Tuncay Devrez’e, ‘’Ne zaman paran olursa bize o zaman paranı ödersin’’ diyen restoran sahipleri üzerine Devrez, bu restoranı işletmeye başladı.

2016 yılında Kuzubeyi projesi Tuncay Devrez önderliğinde hayata geçti.

Başakşehir’de hizmet vermelerinin ardından, 2020 yılında kuzu çevirmenin yanı sıra kahvaltı servisinin de bulunduğu Zekeriyaköy şubesinin açılışı gerçekleşti.

Günümüzde her iki şubesinde de binden fazla misafir ağırlayan Kuzubeyi, Anadolu’da atalarımız tarafından öğretildiği şekilde kuzu çevirmenin servis edilmesini amaçlıyor. Etlerin içinde en sağlıklısı olan kuzu etinin, en doğal haliyle misafirlerine servis edilmesi için büyük bir özenle çalışan Kuzubeyi; kuzunun yaşına, helal kesim oluşuna, nerede beslendiği ve nasıl kesildiğine kadar en ufak detayına kadar ilgilenip kuzu etinin en kaliteli şekilde masalarına gelmesi için ilk günkü özveri ile çalışıyor.

Ateş tuğlasından yapılmış çift ocakları sayesinde 4 saatte 8 kuzunun pişirilmesini gerçekleştiren Kuzubeyi, kuzu etinin en lezzetli haline kavuşabilmesi için kuzu seçimi kadar, pişirilme sürecine de önem veriyor.

İdeal oranda köz ve alev elde etmek için meşe, gürgen ve kayın odunu kullanılan Kuzubeyi’nde kuzular, kendi yağında ağır ağır pişiyor ve misafirlerin talep ettiği şekilde özenle hazırlanarak üstün bir hizmet anlayışı ile misafirlerine servis ediliyor!

Bu lezzet için hemen rezervasyon yapın